Centralasien er stadig hårdt ramt af corona

I Danmark mærker vi ikke meget til coronapandemien længere, men situationen er en helt anden mange steder i verden. I Centralasien har pandemien stadig stor indflydelse på befolkningens hverdag, også for de kristne.

”Fødevaresituationen er stadig ikke god,” fortæller en af vores lokale kontakter i Turkmenistan. ”Hver morgen er der lange køer til bageren, og allerede klokken 8 er alt udsolgt. Mange butikker har intet kød, og der står sodavand på alle hylderne, for at dække over de manglende varer.”

Vores lokale partner fortæller også, at han sammen med andre kristne har organiseret en bønnekæde, hvor de beder for situationen i landet og for dem, der er syge med corona.

I Usbekistan mærker de også et stort behov for mad. Mange mennesker har mistet deres job, og derfor har de ikke penge til at købe mad til deres familier. De kristne gør deres bedste for at række ud til familierne.

”Mange af vores planer er gået i vasken, fordi vi ikke kan rejse, som vi havde planlagt. Alligevel takker vi Gud for, at vi på trods af restriktioner har besøgt 200 familier. Vi har leveret mad til dem, og for nogle familier kom maden i sidste øjeblik,” fortæller en præst i Usbekistan.

På trods af udfordringerne har de kristne, vi er i kontakt med, ikke mistet håbet.

”Der er mange i vores land, som er syge, og vi har mistet kirkeledere og præster til corona. Den seneste coronabølge påvirker den økonomiske situation, og restriktionerne påvirker vores missionsarbejde. Vi kan ikke rejse til landsbyerne, og vi kan ikke besøge kristne i øde områder,” fortæller en præst i Kasakhstan. ”Men vi er ikke deprimerede. Vi ved, at Gud arbejder under alle omstændigheder, og vi beder om, at han vejleder os.”

Bed for Centralasien

  • Bed om, at de kristne må få mulighed for at hjælpe de familier, som har brug for det.

  • Bed for dem, der er syge og dem, der har mistet.

  • Bed om, at de kristne må være lys i deres lokalområder i en mørk tid.


Få bedeemner på SMS

Hver uge udsender vi en SMS med et aktuelt bedeemne fra den forfulgte kirke. Hvis du vil bede med, kan du tilmelde dig vores bedeSMS:

Klik her for at tilmelde dig vores bedeSMS