Det kristne mindretal i Mosul nærmer sig udryddelse

PrayerNews-WebHeader-Iraq.jpg

Næsten 200 irakiske, kristne familier venter stadig på, at det bliver sikkert at vende tilbage til deres hjem i byen Mosul, hvor man for længst har besejret Islamisk Stat.

Ifølge fader Adel, som er præst i Mosul, boede der i omegnen af 45.000 kristne i byen, før konflikten imod Islamisk Stat begyndte. Efter Mosuls befrielse i 2017, har de fleste kristne valgt ikke at vende tilbage til byen. I øjeblikket bor kun ca. 50 kristne familier i byen.

Det kristne mindretal er således på grænsen af udryddelse.

Efter flere år under ISIS’ besættelse, er meget af byen ødelagt, og truende beskeder såsom ’Kalifatets land’ står skrevet på mange bygningsruiner.

Men nu er en gruppe lokale frivillige begyndt at fjerne murbrokkerne fra den katolske Sankt Thomas kirke i håb om, at dette vil sende et signal til de kristne om, at Mosul har brug for dem. En af de frivillige, Mohammed Essam, udtaler: ”Dette er en besked til de kristne. Kom tilbage! Mosul er ikke den samme by uden jer.”

Gruppen har også distribueret mad og rejst penge, som skal bruges til genopbygningen af kristne familiers huse. ”Vi ønsker at sende et signal om, at kristne hører til her. De har en lang historie i byen” tilføjer Essam. Gruppens initiativ hører til sjældenhederne i et land, hvor kristne har svært ved at udleve deres religion.

”Vores tilstedeværelse i regionen er yderst vigtig” siger en lokal kirkeleder, efter at han for nylig er vendt tilbage til byen.

”Vores tilstedeværelse i byen er ikke blot af religiøs karakter, men er også lærerig. Vores mission er at skabe en fredfyldt atmosfære i landet ved at demonstrere, at man, gennem tro, håb og kærlighed, kan leve uden vold og krig.”

Mens nogle kristne familier vender hjem, vælger de fleste stadig at blive væk. Vær med til at bede for irakiske kristne.

Bed for Irak

  • Bed for, at irakiske kristne må have modet til at vende hjem

  • Bed for, at kirken i Irak må forblive stærk trods voldsom forfølgelse