Ekstremister angriber kristen landsby

Indonesia_2019_0100101906.jpg

27. november omkring kl. 8 angreb den ekstremistisk gruppe, East Indonesia Majahidin, landsbyen Lemban Tongoa i Indonesien. De var bevæbnet med sværd og pistoler, og de dræbte 4 kristne indbyggere.

Kandi mistede sin far i angrebet, hvor ekstremisterne udvalgte enkeltpersoner. Ekstremisterne skar halsen over på ham og fortsatte efterfølgende deres angreb. Mange af landsbyens indbyggere måtte flygte ind i en nærliggende skov.

”Jeg begyndte med det samme at løbe med mine børn,” fortæller Kandi. ”Min mor løb ind i huset. Jeg forsøgte at stoppe hende, men hun var allerede blevet fanget. Jeg sagde til mine børn: ’Så er det nu. Vi skal væk.’ Og så løb vi.”

Flugten bragte hurtigt Kandi og hendes børn i sikkerhed fra angrebet i deres landsby.

Tre kristne mænd blev stukket ihjel eller halshugget under angrebet, og én mand blev brændt levende. Derudover nedbrændte 6 bygninger i byen, blandt andet en kirke og Frelsens Hærs bygninger.

”Nyhederne fra Lemban Tongoa er meget foruroligende,” siger Frelsens Hær general og international leder Brian Peddle. ”Vores tanker går til ofrene for ondskaben og til de familier, hvis tro har været årsag til ulykke.”

Open Doors’ partnere fortsætter med at tilbyde hjælp til dem, der er påvirket af det brutale angreb.

Bed for Indonesien

  • Bed for de familier, som blev ramt af angrebet

  • Bed for at Open Doors' partnere må møde landsbyen med den rette hjælp