En måned i bøn for Myanmar – tredje uge

I maj står kristne i hele verdens sammen i forbøn for Myanmar. 1. februar kuppede militæret magten i landet, og siden har demonstranter fyldt gaderne, og det har ført til kampe med militæret.

Hver uge deler vi en personlig historie fra en kristen i Myanmar og syv bedeemner. Du kan bruge bedeemnerne til at bede for Myanmar hver dag i maj.

Vi lever i frygt

Ko Tun Tun er en af de kristne i Myanmar, som stadig lever i frygt, efter militæret tog magten i landet i starten af februar.

”Siden militærkuppet 1. februar har situationen i Myanmar ændret sig meget. Folk er begyndt at demonstrere mod militæret. De demonstrerer ikke for partiet, som vandt valget i 2020, de demonstrerer for frihed og demokrati,” fortæller Ko Tun Tun.

Hver dag ser han soldater i gaden, som er klar til at skyde.

”Politiet og soldater arresterer, tæsker og skyder efter demonstranter. Dag og nat går de i gaderne for at sprede frygt. En aften så jeg syv soldater gå udenfor vores hus med deres våben løftede. Vi bor i træhuse, så hvis de havde skudt, var kuglerne gået lige igennem væggen,” siger Ko Tun Tun

Ko Tun Tun blev i første omgang vred, da han så, at politiet og soldaterne ikke beskyttede befolkningen, men i stedet terroriserede civile.

”Jeg blev så vred. Jeg var irriteret og rastløs, men jeg blev mindet om, at vi skal elske vores fjender, og at vi skal overvinde det onde med det gode. Det er ikke let, men med Gud er alt muligt,” fortæller han.

Igennem de hårde tider holder Ko Tun Tun fast i et særligt bibelvers: ’Lad dig ikke overvinde af det onde, men overvind det onde med det gode.’ Fra Romerbrevet kapitel 12, vers 21.

Bed for Myanmar – en bøn til hver dag i ugen

Dag 1: Bed for de kristne

Det vil være naturligt, hvis de kristne – som alle andre – bliver fyldt af frygt og vrede, men bed om, at de må finde ro, og de må være til gavn for deres naboer.

Dag 2: Bed om helbredelse

Vi har fået flere meldinger om kristne, som er kommet til skade under flugt, eller som er syge. Det er svært at få behandling, fordi mange læger og sygeplejersker har tilsluttet sig Civil Disobedience Movement, som gør oprør mod militæret. Bed om helbredelse til dem, der er syge.

Dag 3: Bed for de fattigste

FN’s World Food Programme advarer om, at kombinationen af militærkuppet, udbredte strejker og coronasituationen giver stor risiko for sult i store dele af befolkningen. Mange af landets fattigste har mistet deres job, og har dermed ikke råd til at købe mad. Samtidig er prisen på almindelige fødevarer skudt i vejret.

Dag 4: Bed for landets ledere

Bed både for de militære ledere, som har besluttet at udføre militærkuppet og for den regering, som militæret har afsat. Bed om, at Gud må røre deres hjerter.

Dag 5: Bed for Open Doors’ partnere

Vores partnere i Myanmar arbejder hver dag for at hjælpe og støtte de kristne, som har brug for det. Samtidig er det dem, som sender informationer ud af landet, når det er muligt. Bed for deres sikkerhed og for deres familier.

Dag 6: Bed for den ældre generation

Den ældste generation kan huske den seneste periode, hvor militæret havde magten. De har været udsat for tvangsarbejde og frygten for straf tidligere. For mange af dem vender traumerne tilbage. Bed om, at de må opleve fred, og at de må være sikre.

Dag 7: Bed for børnene

Skolerne i Myanmar har været lukkede i mere end et år. Med militæret ved magten er det langt fra sikkert, at skolerne kan åbne til det næste skoleår. Det giver stor usikkerhed for børnene. Bed om at børnene ikke må opleve rastløshed, og at de snart må komme tilbage i skole.