Fordrevne irakiske kristne opfordres til at vende hjem

Iraq_2018_0110101131_web.jpg

Tidligere på måneden mødtes irakiske kirkeledere med Iraks premierminister Mustafa al-Kadhimi. Han opfordrede fordrevne kristne til at vende tilbage til Irak, og han lovede den nødvendige støtte til, at det kan lade sig gøre. Alligevel mener Open Doors’ medarbejdere og lokale partnere i området, at der stadig er udfordringer, som gør, at de irakiske kristne ikke er trygge ved at vende hjem.

”De, der bor i Irak, oplever stadig problemer, og regeringen gør ingenting for at hjælpe de kristne. Hvis regeringen virkelig mener, at kristne skal vende tilbage, burde den begynde at hjælpe dem, som allerede er i Irak,” fortæller en af Open Doors’ lokale partnere.

Mange års krig har drevet op mod 90% af Iraks kristne befolkning ud af deres hjemland. I 1990’erne var der omkring 1,5 millioner kristne i landet, i 2021 er tallet faldet til omkring 175.000.

Siden Islamisk Stat blev besejret i 2017 er nogle kristne vendt tilbage til Irak, men det har ikke været nemt. Der er mangel på jobs og almen sikkerhed. Nogle kristne er vendt hjem til huse, som stadig står, men som fremmede er flyttet ind i.

”Premierministerens opfordring er en positiv udvikling. Han anerkender, at de kristne i mange årtier har spillet en stor rolle i samfundet, og at meget gik tabt, da de kristne forsvandt,” fortæller Anna Hill, talsperson for Open Doors’ ’Håb til Mellemøsten’-kampagne.

Hun fortæller også, at Open Doors gennem kampagnen har fået et indblik i, hvad der skal til, for at de kristne irakere kan vende tilbage:

”De kristne efterspørger juridisk ligestilling, bedre leveforhold og at få tildelt en central rolle i genopbygningen af det irakiske samfund. Derfor bør regeringen sikre jobmulighederne, forbedre infrastrukturen og garantere de kristnes sikkerhed, hvis de skal vende tilbage og trives i Irak,” siger Anna Hill.

Bed for Irak

  • Bed for regeringen i Irak og den opgave, der ligger foran dem med at sikre gode vilkår for befolkningen

  • Bed for de kristne irakere både i Irak og dem der drømmer om at vende tilbage

  • Bed om, at fremtiden i Irak må være fredelig


Få bedeemner på SMS

Hver uge udsender vi en SMS med et aktuelt bedeemne fra den forfulgte kirke. Hvis du vil bede med, kan du tilmelde dig vores bedeSMS:

Klik her for at tilmelde dig vores bedeSMS