Forfølgelse af børn

Når børn og unge vokser op, er der mange spørgsmål, der kan fylde. Hvilket job drømmer jeg om? Hvordan kommer min familie til at se ud? Hvad betyder den kristne tro, som jeg er vokset op med, for mig? For børn af forfulgte kristne er forfølgelsen med til at forme børnenes tro og deres tanker om fremtiden.

Tre års forskning i landene på World Watch List har vist, at trosbaseret diskrimination, chikane og vold mod kristne børn kan ændre livet for ofrene fundamentalt.

I den seneste undersøgelse har alle lande på World Watch List rapporteret, at der har været tilfælde af diskrimination mod kristne børn i skolerne. For tredje år i træk topper netop det parameter, når man kigger på, hvordan kristne børn oplever forfølgelse og pres.

Diskrimination i skolen kan blandt andet komme til udtryk i prøveresultater. Det er ikke ualmindeligt, at kristne børn får dårligere karakterer end deres klassekammerater, selvom de har givet samme svar i prøverne.

Kristne børn kan også opleve andre typer af pres:

  • De udsættes for fysisk, psykisk og verbal vold

  • De nægtes samvær med kristne forældre

  • De fratages muligheden for at læse i Bibelen

  • De får ikke lov at deltage i gudstjenester og andre kristne aktiviteter.

Børnene presses med de forskellige metoder i et forsøg på at få dem til at opgive troen.

Hvordan hjælper Open Doors børn?

Open Doors og vores partnere hjælper og støtter kristne børn for at give dem de bedste forudsætninger i livet. Det skal både hjælpe dem til at få en uddannelse og et job samt til at holde fast i troen.

Beskyttelse

I skoleferier kan børn komme på lejre, som udruster dem til at håndtere en presset hverdag og samtidig giver dem et tiltrængt frirum. Ud over socialt fællesskab indeholder lejrene også bibelundervisning og i nogle tilfælde traumebehandling.

Sikkerhed

En stabil hverdag og følelsen af sikkerhed er afgørende for børnenes trivsel. Derfor er en del af vores arbejde at hjælpe forældre med at skabe den bedste hverdag for deres børn. Derfor får forældre hjælp til at blive selvforsørgende og få en sund økonomi.

Uddannelse

Såkaldte bro-skoler er med til at sikre kristne børns uddannelse. Skolernes formål er at bygge bro mellem kristne fællesskaber og deres omgivende lokalsamfund. Skolerne, som er støttet af Open Doors, er åbne for alle og underviser uden udgangspunkt i en religion. Det er med til at sikre lige uddannelsesvilkår for alle børn.

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.