Frygt for ny lov presser kristne i Indien

Open Doors opfordrer til at bede for kristne i Indien i julen. Der er risiko for, at ny lovgivning, der forbyder religiøse konverteringer, træder i kraft i løbet af vinteren. Det vil få konsekvenser for kristnes frihed. Samtidig er vores partnere i Indien bekymrede for, at det opildner religiøse ekstremister til endnu flere angreb mod kristne og andre minoriteter i juletiden.

Baggrunden for ny lovgivning

Efter en høring den 14. november meldte Indiens højesteret ud, at religiøse tvangskonverteringer er en alvorlig trussel mod nationens sikkerhed. Højesteretten tilføjede, at den nationale regering måtte gribe ind overfor den trussel. Efterfølgende har den centrale regering i Indien sagt, at landets religionsfrihed ikke inkluderer retten til at konvertere.

Den seneste tids udmeldinger bekymrer mange lokale. De tror, at de nationale myndigheder arbejder på en lov, der skal forbyde religiøse konverteringer.

”Den indiske forfatning lægger ansvaret for lovgivning om religion over til staterne. Hvis den nationale regering indfører denne lovgivning, betyder det, at alle stater skal tilpasse deres lovgivning, så den følger national lovgivning. Efterfølgende kan staterne ikke ophæve lovgivning om konverteringer, medmindre den nationale lovgivning ændres,” fortæller Dr. Yohan Murry, der er en af Open Doors’ lokale partnere og ekspert i indisk politik.

I øjeblikket har gennemførslen af loven mødt modstand i Indiens rets- og justitsministerium, som anbefaler, at man ikke gennemfører lovgivningen. De kristne er bekymrede for, at den modstand ikke kommer til at forhindre indførslen af loven.

Ny lovgivnings konsekvenser for de kristne

Ifølge Dr. Yohan Murry kan en ny lovgivning få flere konsekvenser for Indiens kristne.

”Den centrale regering siger, at loven vil beskytte kvinder og udsattes rettigheder, men den kan også misbruges. Regeringen har hentydet til, at de ikke straffe hinduekstremister, der bruger loven som grundlag for voldelige overfald. Samtidig er der lagt op til en meget streng strafferamme med op til 10 års fængsel som straf for religiøse konverteringer,” forklarer han.

I de enkelte stater, hvor der allerede er indført lovgivning imod religiøse konverteringer, har der været en kraftig stigning i antallet af voldelige overfald mod kristen og andre religiøse minoriteter. Den tendens frygtes at sprede sig til hele landet, hvis lovgivningen bliver nationalt gældende.

Frygten for overfald og fængselsstraffe vil med stor sandsynlighed lede til, at kirker og kristne stopper mange aktiviteter. Kristne oplever allerede nu manglende opbakning fra politi og myndigheder, når de udsættes for voldelige overfald. Derfor har de ingen håb om, at de vil få hjælp i fremtiden, selvom de overholder den nye lovgivning.

Bed for Indien

  • Bed for kristne og andre religiøse minoriteter i de stater, hvor der allerede er love imod konverteringer. De oplever voldelige overfald, hærværk mod kirker og falske anklager.

  • Bed om mod til at holde fast i troen og glæden i juletiden på trods af omstændighederne.

  • Bed om, at Gud må røre hjerterne på de politiske ledere, og at de må få øjnene op for de konsekvenser, deres handlinger har for landets religiøse minoriteter.