Indonesisk kirke kæmper for retten til at holde gudstjenester

Naboer til en kirke i den indonesiske provins Vestjava forsøger at forhindre de kristne i at bruge den kirkebygning, kirken selv ejer, til gudstjenester.

En konflikt har gennem længere tid bygget sig op mellem kirken og naboerne. Kirken har i årevis kæmpet for at få tilladelse til at bruge bygningerne til gudstjeneste. Naboerne udnytter den manglende tilladelse til at kræve, at kirken stopper med at holde gudstjenester i bygningerne, som tidligere var en børnehave.

”Vi har kæmpet for at få de rette tilladelser siden kirken blev grundlagt i 1992,” fortæller menighedens seniorpræst. ”På grund af modstand fra lokale borgere og landsbyledere er det ikke lykkedes. Vores tilbedelse i børnehavebygningen har aldrig forstyrret naboerne, for bygningen ligger ikke ud til en stor vej, og lyden fra vores gudstjenester kan ikke høres på gaden. Vi beder om hjælp, så vi som indonesiske borgere og en del af lokalsamfundet kan tilbede, som det er vores ret ifølge forfatningen.”

Konflikten er nu gået i hårdknude, og de lokale myndigheder er gået ind i sagen som mediator mellem kirken og naboerne.

For at få støtte til at løse konflikten kontaktede kirken Open Doors’ partnere i Indonesien. Vores partnere har givet kirken juridisk vejledning og bedt sammen med dem for situationen. Udover vejleding og bøn deltog vores partnere også ved kirkens høring i Repræsentanternes Hus i provinsen.

Høringen var en del af processen, hvor myndighederne prøver at hjælpe med at finde en løsning. Få dage før havde kirkens naboer afgivet deres forklaring. Det var en stor opmuntring for seniorpræsten at have Open Doors’ partnere med ved høringen.

”Tak, fordi I var med os i dag. I har rejst langt for at være her, men på grund af jeres tilstedeværelse og vejledning, var jeg mere selvsikker i min forklaring til medlemmerne af Repræsentanternes Hus,” understreger seniorpræsten.

Repræsentanternes Hus lyttede til kirkens forklaringer og lagde vægt på at tage begge siders argumenter med, når de skal forsøge at finde en løsning. Den opfordrede også kirken til at blive ved med at søge om tilladelse til at holde gudstjenester, så de kan gøre det uforstyrret.

Bed for Indonesien

  • Bed om, at kirken og naboerne må finde en fredelig løsning med myndighedernes hjælp.

  • Bed om, at de kristne må kunne stråle af Guds kærlighed, så naboerne oplever dem som noget særligt midt i konflikten.

  • Bed om, at kirken må vokse og se flere komme til tro.