Jina's mand blev kidnappet for seks år siden

Syrien har været meget i medierne på det seneste – og med god grund. Angrebene i det nordlige Syrien og truslen om mere ustabilitet har allerede haft en ødelæggende effekt på de kristne i området.

artikel-jina.jpg

Syrien har været meget i medierne på det seneste – og med god grund. Angrebene i det nordlige Syrien og truslen om mere ustabilitet har allerede haft en ødelæggende effekt på de kristne i området. Open Doors medarbejdere har været i området i mange år, og vores katastrofeanmodning hjælper dem med at yde bydende nødvendig hjælp til de ramte.

 Nødhjælpen har langtidseffekt. De kristne i Aleppo står ikke for øjeblikket over for kamphandlinger eller terror fra den såkaldte islamiske stat (IS), og vi beder om, at byen ikke skal udsættes for nye angreb, men der er mennesker, som stadig lider under følgerne af krisen.  Fx folk som Jina, hvis mand Rober blev taget til fange for 6 år siden og stadig savnes.

 

Kidnappet for sin tro

Som Jina stadig husker det: ”Rober og jeg blev forlovet i foråret 2011 og gift samme år. Abraham blev født i 2012 og i 2013 blev min mand kidnappet.

Han blev bortført af islamiske ekstremister, mens han var på vej i bus til Qamishli med en kæmpe sum penge. Men det var ikke pengene, som var årsag til, at han blev fanget, derimod hans kristne tro. Det var kun Rober og en anden kristen mand, der blev taget i bussen, der medbragte mange muslimske passagerer.

De kendte navnene på min mand og den anden kristne, Elie, og beordrede dem ud af bussen. Begge blev fanget.

Elie blev løsladt, da hans familie betalte en kæmpe løsesum, og han bor nu i sikkerhed i udlandet. Elie fortalte, at Rober stadig blev holdt tilbage, fordi han ikke ville opgive sin tro. De bad Rober om at konvertere til islam. Rober nægtede og sagde: ”jeg har min tro og sådan er det!” fortalte Jina.

 

Din vilje ske

Der er nu gået seks år. Abraham kan ikke huske sin far længere, men Jina har ikke mistet håbet om, at Rober kommer tilbage – og det er hendes daglige bøn. ”Min tro på Gud er meget stor, og jeg siger til Ham: ”Åh Herre, som du vil – må din vilje ske! Åh Herre, jeg beder dig om, at min mand må vende sikkert, sund og rask tilbage.”

Det ville være hårdt at skulle sørge over en mand, der var blevet dræbt, men Jina må prøve at kunne magte ikke at vide, om hendes mand lever eller ej. Som der står i Sl.34,19 ” Herren er nær hos dem, hvis hjerte er knust, han frelser dem, hvis ånd er sønderbrudt.” Jina ved, at Gud er hendes tilflugt og styrke. Og Han bruger din støtte til at give Jina og Abraham og andre i samme situation den afgørende hjælp, de har brug for, for at overleve, mens leveomkostningerne hele tiden stiger. De bliver støttet af en kirke, der arbejder som Center of Hope af gennem Open Doors medarbejder, pastor Abdalla.

 

Mad og brændsel

Abdalla og hans kirke kan ikke garantere, ar Rober vender tilbage, men takket være jeres udholdende bønner og støtte, kan de bistå Jina og Abraham, mens de venter. Vi ved, at Jesus har lovet altid at være nær hos sine alle dage, indtil verdens ende (Math.28,20). Abdalla og hans kirke er stolte af, at være Jesu ’hænder og fødder’ i Syrien, bede med de forfulgte og uddele nødvendig hjælp til de trængende: gamle hvis børn har forladt Syrien, de kronisk syge, og familier som Jina og Abraham, som midlertidig eller permanent har mistet deres forsørger. Denne hjælp er endnu mere afgørende under den hårde vinter.

Jina kan ikke klare et job, da hun som alenemor er nødt til at tage sig af Abraham i løbet af dagen. Hun modtager regelmæssig økonomisk hjælp og brændsel til opvarmning gennem Center of Hope. ”De hjælper os med udgifterne”, siger hun, og jeg får også portioner af diesel. ”Hvis det ikke var for kirkens hjælp, tilføjer hun, ”ville de have det meget svært.” Disse gaver holder dem oppe, mens de venter på Rober skal vende sikkert tilbage.  

 

Stå sammen med de svage

Det er klart, at Abraham stadig er påvirket af sin fars forsvinden, selv om han ikke har nogen erindring om ham. Abraham kunne ikke tale i tre år efter, at Rober var kidnappet. Han er stadig angst, og hver aften siger han til Jina: ”God nat, Jeg elsker dig højt, og du må ikke forlade mig.”

Jina håber, at Abraham vil vokse i troen. ”Jeg ønsker at opdrage ham retskaffent, så han ved, hvad der står i Bibelen, og jeg vil gerne lære ham at leve som kristen.”

Tak for jeres bønner og gaver. Abraham lærer om Bibelen gennem Abdallas undervisning i Center of Hope. ”Han nyder at være der”, siger Jina. ”Når jeg spørger ham, hvorfor, siger han: ”for at lære om Jesus.”

 

Håb for Mellemøsten

Denne undervisning kan løfte den næste generation af troende i Syrien. Det er den bedst tænkelige vision for kirken, at Jina og alle som kommer og som priser Gud i Abdallas kirke, kan vidne om Jesus i Aleppo. Projektet, der udføres pga. jeres støtte, skal ikke slutte med en lille betrængt menighed. Derimod er håbet og intensionen, at Center of Hope vil føre til ukuelige menigheder, stærke kirker og familier, - en kirke som er kraftfuld og livsforandrende, blomstrende ud over Mellemøsten og skinnende som lyset fra Kristus i mørket.

Dette sker ikke på en nat. Kirken er blevet tydeligt ramt af konflikten i i området og kristne har været genstand for utallige angreb. IS ideologi fortsætter og angrebene i det nordlige Syrien kan føre til yderligere ekstremisme. De kristne ved, at de stadig er i risikofare, og de har brug for den fortsatte støtte fra kirkerne verden over, så de kan blive i deres menigheder og være Mellemøstens håb, når tiden er inde.

Det kunne begynde med en pakke med mad eller en portion diesel til en familie som Jina og Abraham.

 

Du kan Elske Syrien denne jul og hjælpe Syriens børn.

MobilePay: 40642

 Eller klik her.

 

Hør Jina's fortælle sin historie her: https://vimeo.com/369281924