Mounir fandt ubetinget kærlighed

Illustrationsbillede

Når man ser på det udefra, havde Mounir* det hele. Han levede et komfortabelt liv i Egypten. Hans familie var omsorgsfuld, og hans velhavende far bakkede op om Mounirs drømme og kunne hjælpe ham med at forfølge en succesfuld karriere. Mounirs liv så let ud, og han kunne gøre, hvad han ville.

Det var midt i det rosenrøde liv, at Mounir opdagede Guds ubetingede kærlighed og barmhjertighed. Og med store omkostninger opgav han det lette liv til fordel for noget bedre: et liv med Jesus.

Mounirs interesse for kristendommen begyndte, ironisk nok, da han blev frustreret over diskriminationen af hans kristne klassekammerater.

"En episode i skolen, hvor kristne blev mobbet, vakte min nysgerrighed på kristendommen," siger han. "At være vidne til sorgen og skammen i mine kristne klassekammeraters øjne under en diskussion om kristne fik mig til at skamme mig som muslim. Mine muslimske klassekammerater stillede fornærmende spørgsmål, og jeg følte mig tvunget til at støtte de kristne, for jeg så uretfærdigheden i situationen. Jeg begyndte at dykke dybere ned i kristendommen, en religion jeg aldrig havde været særlig interesseret i."

Mounir blev født ind i en muslimsk familie. Han værdsatte sin islamiske tro, men begyndte at undersøge kristendommen. Han talte om episoden i klasseværelset med sin storebror, som ikke så det samme behov for trosfrihed og gensidig respekt. Mounir var ked af broderens holdning og udfordrede ham til at finde beviser og eksempler på, hvordan kristne var vantro, og at Bibelens ord var forvrænget. Deres samtale sendte også Mounir på en personlig rejse.

Drevet af spørgsmålet om, hvordan en angiveligt forvrænget bog kunne tale om kærlighed, fred og barmhjertighed, voksede Mounirs interesse for kristendommen. Mens han researchede, faldt han over et vers i Koranen, der bekymrede ham. Et vers, der opfordrede til at kæmpe, indtil folk erklærer islamisk tro. Denne modsætning mellem en opfordring til vold og kristendommens kærlighedsbudskab tvang ham til at sætte spørgsmålstegn ved religionens sande natur.

Måneder og år gik, og Mounirs fascination af kristendommen blev dybere. Han dimitterede fra jurastudiet og fik et job, hvor han mødte en kristen kollega, der elskede udfordringer. Mounir udtrykte et ønske om en Bibel. Samtidig sagde han nogle provokerende ting om, at kristne er på vej til helvede, i håb om at bevise forvrængning i Bibelen. Hans kristne kollega gav ham en bibel og udfordrede ham til at finde beviser for sine ord.

I løbet af de næste timer og dage læste Mounir engageret i Bibelen. Han begyndte ved Mattæusevangeliet og sluttede i Åbenbaringsbogen. De dybe budskaber om kærlighed, blottet for vold, efterlod ham i ærefrygt. Mounir indså, hvorfor muslimske religiøse ledere frarådede og forbød muslimer at læse Bibelen. Dens ord modsagde den fortælling, han var vokset op med.

Mounir var ivrig efter at dele den nyfundne kærlighed i sit hjerte, men blev afvist af sin familie, som troede, at han var under en kristen forbandelse. Hans bror bandt Mounir og slog ham. Mounir besluttede, at hans nye tro på Jesus var prisen værd, så han flygtede og forlod sit komfortable liv.

På trods af udfordringerne fortryder Mounir ikke sin beslutning. Han fandt et sted at bo og et job i en ny by, klar til at fortælle om den forvandlende kærlighed, som Jesus startede i hans hjerte. Han er taknemmelig for den stemme, der kaldte på ham, og som kalder på hvert enkelt menneske.

”Om I dog i dag ville lytte til ham! Gør ikke jeres hjerter hårde,” citerer Mounir salme 95. "Han elsker hver enkelt af os betingelsesløst."

*Navnet er ændret af sikkerhedshensyn.

Bed for Egypten

  • Bed om, at flere må opdage Guds kærlighed og barmhjertighed som Mounir.

  • Bed om, at kristne må opleve, at Guds kærlighed er udfordringerne og presset værd.

  • Bed om, at Gud må røre hjerterne på dem, der taler usandt om Bibelen, så deres liv bliver forvandlet.