En palmesøndags bøn

”Selv hvis en terrorist angriber kirken igen, vil det være en ære at dø for Jesus.”

Blog-PalmSundayHeaderImage-Header1.jpg

En sorgens søndag

I 2017 solgte Magid palmegrene sammen med sin familie lige uden for kirken i Alexandria, da en islamisk ekstremist detonerede en bombe i nærheden af kirkens port. Magid og hans børn overlevede eksplosionen, men hans kone, Hannan, mistede livet.

For Magid har det været en langsom proces med helbredelse. I begyndelsen fandt han det umuligt at komme over traumet ved det, han havde set.

Magid med sine børn, Yousef og Maryam.

Magid med sine børn, Yousef og Maryam.

”Det har været et mareridt helt fra begyndelsen, og jeg vågner bare ikke op fra det. Efter eksplosionen var der røg, og da røgen drev væk, så jeg min kære hustru i en blodpøl.”

Selv under sit traume bevarede han sit fokus på Kristus.

”Jeg fortæller mine børn, at deres mor er i Himlen nu, og at hun har det godt. Hun lærte dem at bede.”

Et nyt livssyn

To år efter bombningen søger Magid stadig Gud - det er her, han henter sin styrke.

”Det er ikke let at tage hånd om to børn uden hjælp, men Gud giver mig fred. Jeg prøver at være som en ven for mine børn og en mor og en far i én person. Jeg leger med dem, og vi leger sammen. Jeg prøver at give dem så megen kærlighed som muligt. De skal altid føle sig elsket.”

Magid har sagt sit tidligere job op og købt en butik nær ved sit hjem, hvilket giver ham mulighed for at bruge mere tid sammen med sine børn.

”Det hjælper at besøge klosteret, hvor hun er begravet. Det gør vi to gange om måneden. At være der hjælper os til at føle fred – nær ved Gud.”

Magids datter, Maryam, er kun 8 år, men hun kender til Guds godhed.

En gade i Alexandria i Egypten.

En gade i Alexandria i Egypten.

”Jeg savner min mor meget, men jeg ved, at hun er sammen med Jesus. Min kærlighed til Gud er så stor – større end hele verden.”

Det er klart, at familien stadig sørger over tabet af deres mor og hustru. Men denne familie er tryg i Kristus.

”Selv hvis en terrorist angriber kirken igen, vil det være en ære at dø for Jesus,” erklærer Magid.

Din indflydelse

Bed for den forfulgte kirke den kommende palmesøndag, eftersom forfølgelse imod kristne øges i både sandsynlighed og intensitet omkring påske.

Du kan støtte den forfulgte kirke i den kommende påske ved at stå sammen med dem og give en gave til den forfulgte kirke.

Se hvordan du kan gøre det her.