Præst fængslet - ville have et kors på sin kirke

China_2020_0700100251.jpg

Li Juncai er præst i Yuanyang County Central House Church i Kina. En kirke med op mod 800 medlemmer. Li Juncai er blevet idømt 5,5 års fængsel, fordi han protesterede over, at myndighederne havde fjernet korset på hans kirke.

De kinesiske myndigheder strammer grebet om de kristne og begrænser kirkernes muligheder for at være kirker. Kun statsanerkendte kirker og kirkesamfund har tilladelse til at mødes, men de skal samtidig leve op til stramme krav om at være nationalistiske og positive overfor styret i deres prædikener. Det var netop de begrænsninger og krav, som præst Li Juncai protesterede imod.

Allerede i 2019 blev Li Juncai arresteret sammen med flere af kirkens ledere. Med lederne bag tremmer mødte myndighederne op ved kirken. Her tog de korset ned fra kirkens tag. Indenfor tog de skilte ned med teksterne ”Elsk Gud og mennesker” og ”Elsk din næste”. De blev erstattet med skilte med teksten ”Elsk dit land.”

Li Juncai nægtede at lade skiltene hænge og krævede at have et kors på kirkebygningen, og nu er han blevet idømt en lang fængselsstraf. Den officielle tiltale mod Li Juncai var blandt andet underslæb, men hans søn og kirkens ledelse mener, at myndighederne har fabrikeret beviser for at straffe ham for hans modstand mod nationalismen.

Li Juncais historie er bare ét eksempel på, hvordan det bliver sværere og sværere at være kristen i Kina. Ud over kravene til præsternes taler, oplever de kristne også massiv overvågning.

Bed for Kina

  • Bed Li Juncai i fængslet

  • Bed for de kristne i Kina, som oplever et ekstremt pres

  • Bed for myndighederne i Kina


Få bedeemner på SMS hver uge

Én gang om ugen udsender vi en bedesms med et aktuelt bedeemne fra den forfulgte kirke.

Vær med i forbøn for forfulgte kristne

Tilmeld bedesms