Præst i Burkina Faso efterlader sig kone og tre børn

25. maj 2023 blev syv mennesker dræbt af jihadister i landsbyen Molokadou i Burkina Faso. Blandt de dræbte var en præst.

Landsbyen blev angrebet omkring kl. 16.

”Terroristerne omringede byen og skød op i luften for at skabe panik. Efterfølgende gik de ind i en bebyggelse og dræbte to. En tredje mand flygtede til præstens hus. Jihadisterne fulgte efter ham. Uden at tøve gik de ind og skød den unge mand og præsten for øjnene af præstens kone,” fortæller en lokal kirkeleder til Open Doors’ partnere i området.

Præsten Jonas Yaro var 39 år, da han på ondskabsfuld vis blev dræbt. Han havde tjent i landsbyens apostolske kirke, og han efterlader en kone og tre børn.

Ud over præsten er det bekræftet, at mindst ét af de andre ofre også var kristen.

Angrebet den 25. maj efterfølger et lignende angreb den 15. maj, hvor præsten Antonie Kouma Oudraogo og tre andre kristne blev dræbt.

Situationen i Burkina Faso er meget ustabil. Hele landsbyer i den nordlige del af landet er tomme. Ifølge Det Nationale Råd for Nødhjælp og Genopbygning i Burkina Faso har antallet af internt fordrevne i landet oversteget 2 mio. siden 31. marts 2023. Op mod 66 % af dem formodes at være børn.

Open Doors er til stede i Burkina Faso for at udruste kirken. Det sker blandt andet gennem undervisning i at håndtere modstand og forfølgelse, uddeling af nødhjælp og traumebehandling.

Bed for Burkina Faso

  • Bed for de pårørende og efterladte, som skal have hverdagen til at fungere midt i sorgen.

  • Bed om, at Gud må røre hjerterne på dem, der angriber kristne.

  • Bed for de mange, som er internt fordrevne.