Shekhar fik modet og styrken tilbage

Det var hans livs største sorg, da Shekhar blev forvist fra den kirke, hvor han var præst. Men støtte fra det globale kirkefællesskab har givet ham og hans familie modet og styrken tilbage. 

Som præst i Indien kendte Shekhar* alt til risikoen ved at mødes med andre kristne for at fejre gudstjeneste eller bede og læse i Bibelen. Det er ikke for ingenting, at Indien ligger som nummer tre på Open Doors’ liste over lande, hvor volden mod kristne er værst. 

Så da det pludselig bankede på døren midt under en gudstjeneste, var Shekhar klar over, hvad klokken var slået. "Nu er vores tid med forfølgelse kommet," sagde han. 

Ganske rigtigt – døren blev åbnet, og politifolk væltede ind, beslaglagde bibler og udstedte trusler, inden de beordrede alle de tilstedeværende hen til den lokale politistation. 

Dér begyndte volden for alvor. I fire stive klokketimer blev Shekhar brutalt gennembanket med bambusstokke - de slog ham så hårdt, at hans trommehinder sprængtes. 

I chok og fulde af frygt 

Den følgende dag blev Shekhar og hans familie bortvist fra stedet. Der var intet, de kunne gøre. 

”Det var ødelæggende for mig at skulle forlade de mennesker, jeg var præst for. Det var mit livs største hjertesorg, og jeg forlod stedet grædende,” fortæller Shekhar. 

Familien var nu virkelig på den. De skulle både finde et andet sted at bo samt skaffe familien en indkomst til betaling af husleje og mad. Dertil kom en kontinuerlig strøm af lægeregninger fra behandlingen af de skader, Shekhar pådrog sig under angrebet. Shekhars kone var i chok, og hun og deres søn levede i konstant frygt. 

Hjælp til en skadet fugl 

På dette tidspunkt hørte Open Doors’ partnere om situationen, og de trådte til med betaling for lægehjælp, dagligvarer og husleje, mens Shekhar og familien forsøgte at stable en nogenlunde normal tilværelse på benene igen. 

”Vi var som lammede,” siger Shekhar. ”Vi var urolige og trætte og magtede ikke at stå på egne ben. Men Open Doors’ partnere tog sig af os, som man tager sig af en skadet fugl, og nu er vi i stand til at klare os på egen hånd igen.” 

”Selvom vi blev forvist fra vores lokalsamfund og den kirke, vi var en del af, så ved vi nu, at vi altid vil være en del af det globale kirkefællesskab - og denne vished giver os styrke og mod.” 

Som de gamle profeter 

Forfølgelsen i Indien intensiveres i disse år i et alarmerende tempo, og situationen for almindelige kristne er fortsat alvorlig. Men for kirkeledere som Shekhar er den decideret farlig. 

"Vi bliver fængslet, og vi bliver brutalt slået og tortureret," siger han. "Men vi står stærke som de gamle profeter." 

*Navn ændret af sikkerhedsmæssige årsager 

Bed 

  • Bed Gud styrke og velsigne Shekhar og hans familie. 

  • Bed om, at Gud vil fortsætte med at bruge familien i sin tjeneste. 

  • Og tak Gud for familiens modstandsdygtighed, mod og urokkelige tro. 

Artiklen er også udgivet i vores blad i november 2022. Læs hele bladet her.

Læs mere om forfølgelse af kristne i Indien.