”Tak fordi I står sammen med os” – opdatering fra Myanmar

Myanmar_2021_0020100457.jpg

Situationen er stadig meget alvorlig i Myanmar efter militærkuppet i begyndelsen af februar. Det er blevet hverdag, at soldater jagter og skyder demonstranter. Internettet er stadig blokeret med jævne mellemrum, og militærstyret truer med, at der kan gå to år, før de vil tillade et nyt valg.

Militæret i Myanmar holder befolkningen i et stramt greb. På grund af nedlukningerne af internettet er det svært for vores partnere i landet at sende information om, hvad kuppet betyder for de kristne. Når muligheder for at kommunikere med udlandet opstår, kæmper de kristne også med frygt for, at de bliver overvåget, og hvilke konsekvenser det kan have.

På trods af de begrænsede muligheder for at kommunikere, er det lykkedes Open Doors’ partnere i Myanmar at sende nogle korte historier fra kristne i landet.

Bange for at forlade sit hjem

Min Niang* er kristen og bor i hovedstaden Yangon, hvor militæret er meget aktivt. Han fortæller:

”Vi hører skud og granatsprængninger hver dag, nogle gange er det meget tæt på. De fleste her slukker alt lys hver aften inden kl. 20, og der er helt stille i lejlighederne. Vi går stort set kun ud for at handle, ellers er vi hjemme hele tiden.”

Militæret tvinger mænd til at være soldater

Da der senest var militært styre i Myanmar, blev især kristne tvunget til hårdt fysisk arbejde for militæret. Det der sker nu er, at mænd tvinges ind i militæret, hvor de skal hjælpe med at bekæmpe demonstranter og andre, der er kritiske overfor styret.

”Vi har kontakt til en præst i en fjernt liggende landsby. Der er hverken politi eller militær i området, så han har mødtes med de kristne i landsbyen hver aften for at bede for landet. Før påske blev lederen af landsbyen bedt om at rekruttere 30 mænd til militæret. Derfor har de kristne nu søgt tilflugt i skoven, og deres gudstjenester er blevet aflyst,” fortæller Open Doors’ partner Lwin*.

Plads til taknemmelighed

Lwin og Open Doors’ andre partnere i Myanmar er under et stort pres, og deres omstændigheder og arbejdsbetingelser ændres hele tiden. De fortæller, at det er hårdt, og at ingen kan føle sig sikre, men de ved også, at de ikke er alene:

”Tak fordi I står sammen med os i krisen. Vi håber, at I vil bede om, at de kristne må holde fast i deres tro, og at ikke-troende må finde trøst hos Gud i håbløsheden og frustrationerne, som de står i,” siger Lwin.

*Navnene er ændret af sikkerhedsmæssige årsager.

Læs mere om militærkuppet i Myanmar:

Kristne i Myanmar er bekymrede for fremtiden (nyhed fra 15. februar 2021)

Hvad betyder militærkuppet i Myanmar for de kristne? (nyhed fra 2. februar 2021)

Bed for Myanmar

  • Bed om at de kristne ikke må fyldes af frygt

  • Bed om at de kristne må holde fast i troen

  • Bed for Min Niang, som føler sig fanget i sit hjem, de kristne som er flygtet for at undgå militæret og Open Doors’ partnere i Myanmar.

  • Bed for militæret og lederne i Myanmar


Modtag bedeemner på SMS

Hver uge sender vi aktuelle bedeemner på SMS. Tilmeld dig her, hvis du vil modtage vores bedesms.