10 ting kristne skal vide om det indiske valg i 2024

Plakat for valgkampen i Indien i 2019

Den 19. april begynder valget i Indien. De landsdækkende afstemninger er en stor proces, og det er uden sammenligning det største demokratiske valg i verden.

Det er også et valg, som kan få betydelige konsekvenser for kristne, som er en minoritetsgruppe i Indien. De seneste ti år er presset på kristne steget på grund af stigende hindunationalisme. Det har resulteret i en stigning i angreb på konvertitter fra hinduismen, flere beskyldninger mod religiøse mindretal for ikke at være "ægte indere" og en stigning i antallet af falske anklager om tvungen konvertering.

Vi har samlet 10 ting, som er værd at vide om det indiske valg, hvordan det kan påvirke de kristne, og hvordan du kan bede, når valget til Indiens underhus begynder i denne uge.

1. Valget kan sætte verdensrekord

Indiens valg i 2024 ser ud til at blive det største demokratiske valg i menneskets historie med 960 millioner stemmeberettigede. Det er næsten 10% af verdens befolkning. Ved det seneste nationale valg i 2019 stemte næsten 615 millioner mennesker.

2. Inderne skal vælge medlemmerne i parlamentets underhus

Indiens parlament ligner Storbritanniens, idet et valg afgør, hvem der skal sidde i parlamentets underhus, som i Indien hedder Lok Sabha eller Folkets Hus. Der er 543 pladser, og en premierminister vælges blandt dem, der vinder pladserne.

3. Valget strækker sig over lang tid

Fordi så mange mennesker skal stemme, og Indien er så stort et land, kommer valget til at tage næsten seks uger. Det varer fra 19. april til 1. juni. Derudover er Indiens valglove designet til at gøre afstemningen så tilgængelig som muligt.

Uanset hvor en inder bor er Indiens valgkommission forpligtet til at sikre, at der er et afstemningssted inden for 2 km. Det betyder, at valgmedarbejderne vil bære afstemningssystemet til selv de mest fjerntliggende landsbyer i Himalaya, for at alle har lige muligheder for at deltage i demokratiet.

4. Det regerende Bharatiya Janata Party (BJP) og oppositionspartiet India National Congress (INC) er de primære modstandere

Disse to politiske partier (og deres koalitionspartnere) er dem, som inderne primært skal vælge imellem. BJP har ved de seneste to valg haft betydelig fremgang. Derfor har Narendra Modi fra BJP været premierminister siden valget i 2014.

Overordnet kan man sige, at INC er et centrum-venstre parti, mens BJP er et højreorienteret parti med rødder i hindunationalismen.

5. Valgresultatet kan få betydelige konsekvenser for kristne

BJP har haft fremgang ved de seneste valg, og der er en sandsynlighed for, at de får endnu større magt efter dette års valg.

Partiet har stærke bånd til Hindutva-ideologien, der siger, at indisk identitet er bundet til hinduismen. Derfor vil en sejr til BJP lægge øget pres på Indiens religiøse mindretal, herunder de kristne.

"Dette valg er meget afgørende, da dette vil afgøre de næste fem år," siger Priya Sharma*, en Open Doors-partner i Indien. "Hvis den nuværende regering forbliver ved magten, er der sandsynlighed for, at Indien vil gennemgå en fuldstændig transformation til en hindunationalistisk stat. Indien kan blive fuldstændig intolerant overfor kristne og andre religiøse minoriteter."

6. Valget kan fortsætte en farlig tendens

Siden 2014 er Indien gået fra at være nr. 28 på World Watch List til nr. 11 på den nyeste liste. Det viser i høj grad, at presset på det kristne mindretal er intensiveret.

"I de sidste 10 år har hinduistiske ekstremister åbent truet med at eliminere kristendommen og andre minoritetsreligioner i Indien," siger Priya Sharma. "Der har været åbne erklæringer om had og trusler mod kristne. Præster, ledere og kristne er blevet angrebet og dræbt brutalt ved højlys dag, og bagmændene har fået lov til at gå fri uden straf."

7. Antikonversionslove er blandt de vigtigste emner for kristne

Antikonversionslove forbyder tvungen konvertering fra én religion til en anden i 11 ud 28 stater i Indien. Selvom ordet ’tvungen’ indgår, er virkeligheden, at antikonversionslove skaber et miljø, hvor konvertering til en minoritetsreligion er farlig, hvis ikke umulig.

"Antikonversionslove blev indført med det formål at stoppe tvungen konvertering," forklarer Priya Sharma. "Ifølge indisk lov er borgerne frie til at vælge deres religion. Hensigten med loven var at forbyde konvertering med magt og eller ved at tilbyde incitamenter til at skifte tro, men hinduekstremistiske grupper misbruger lovene. De beskylder fejlagtigt præster for at tilbyde folk incitamenter til at konvertere til kristendommen eller siger, at kirkeledere tvinger uskyldige mennesker til at blive tilhængere af Jesus. Disse ekstremister indgiver falske anklager på politistationen, får præster arresteret, viklet ind i juridiske slagsmål og endda sendt i fængsel."

8. Udfaldet af valget kan være afgørende for en national antikonversionslove

"Antikonversionslove eksisterede allerede i seks stater, før BJP kom til magten i den nationale regering, men siden de dannede deres regering, er antikonversionslove eller lovforslag dukket op i yderligere fem stater," siger Priya Sharma. "Der har endda været flere forsøg på at vedtage en national antikonversionslove. Hvis BJP vinder valget i 2024, er der stor sandsynlighed for, at der indføres en antikonversionslove på nationalt plan."

9. En national antikonversionslove kan have ødelæggende konsekvenser for kristne i Indien

Antikonversionslove bruges ofte til at angribe konvertitter fra hinduismen og præster, der ses som evangeliserende for hinduer. I 2023 rapporterede Open Doors-partnere, at mere end 2.300 præster, ledere og kristne blev falsk anklaget, arresteret og/eller tilbageholdt for tvangskonvertering. Hvis en national lov vedtages, kan det gøre situationen endnu farligere.

"Hvis antikonversionslove indføres på nationalt plan, vil det skabe enorm turbulens for de kristne samfund," siger Priya Sharma. "Flere kristne kan blive tortureret, angrebet, dræbt og med magt konverteret tilbage til hinduismen."

10. Kristne er ikke fortvivlede - men beder Gud om hjælp

Priya Sharma siger, at kirken i Indien vokser på trods af forfølgelsen, og han er opmuntret af voksende enhed blandt de kristne.

"De fleste kristne ønsker at stemme for en god regering," siger Sharma. "Kristne arrangerer bønnekæder, faster og afholder bønnemøder, så en moralsk, etisk og retfærdig regering kan komme til magten."

*Navnet er ændret af sikkerhedshensyn

Bed for Indien

  • Bed om, at ærlige og kloge ledere må komme til magten.

  • Bed om, at en retfærdig valgproces må finde sted.

  • Bed om, at kristne fortsat må opleve, at mennesker vender sig til Jesus, uanset valgresultatet.