Op mod 200 dræbt i juleangreb i Nigeria

Illustrationsbillede

Op mod 200 kristne blev dræbt i et koordineret angreb på flere kristne landsbyer i Plateau State i Nigeria i julen. Angrebene startede den 24. december om aftenen og fortsatte i de tidlige timer juledag.

Mandag oplyste Kassah, leder af den lokale regering i Bokkos, Plateau State, at mere end 300 mennesker blev såret i angrebene, der var rettet mod mindst 20 lokalsamfund fordelt i hele regionen.

Alle angrebene har været rettet mod overvejende kristne landsbyer, forklarer Jo Newhouse, der er talsmand for Open Doors’ arbejde i Afrika syd for Sahara.

"Det kommer til at tage lang tid at få bekræftet angrebsmændenes identitet og motiv, men vi kan tage udgangspunkt, i den viden vi har, om hvad der er sket i regionen over en længere periode. Vi ved, at de fleste kristne landbrugssamfund har lidt under angreb fra fulani-militante i mange år nu. Angrebene begrundes ofte med klimaforandringer, etnicitet, socioøkonomi eller politik, men vi bør ikke overse det religiøse aspekt i angrebene. Igen og igen har vi set forsvarsløse kristne blive angrebet uden nogen form for provokation,” fortæller Jo Newhouse.  

"Det er tragisk, at så mange kristne, der så frem til en fredelig julefest med deres kære og deres menigheder, endnu en gang er blevet overfaldet så brutalt," fortsætter hun. "De, der formåede at flygte fra blodbadet, har rykket deres liv op med rode. De er traumatiserede og i sorg. ”

Flere kristne dræbes for deres tro i Nigeria end i alle andre lande i verden tilsammen - og volden fra islamiske ekstremistiske grupper er stigende. Mens volden tidligere kun har foregået i den nordlige del af landet, er den begyndt at sprede sig sydpå.

Bed for Nigeria

  • Bed Gud trøste alle dem, der sørger over tabet af deres kære efter disse angreb.

  • Bed om, at Gud vil sørge for mad, husleje og traumebehandling alle, der er blevet fordrevet fra deres hjem.

  • Bed om hurtig og beslutsom handling fra den nigerianske regering for at beskytte de omkringliggende samfund mod yderligere angreb.