Fire aktuelle situationer du kan bede for i dag

Hver dag får vi meldinger fra forfulgte kristne. De fortæller om deres situation og deler forbønsemner med os. Vi har samlet fire aktuelle emner, som du kan være med til at bede for i dag.

Angreb i Mozambique

I det nordlige Mozambique driver den katolske kirke et missionsprojekt, hvor flere nonner har tjent gennem mange år. Den 7. september blev projektet angrebet af en gruppe, der er relateret til terrororganisationen Islamisk Stat.

En 84-årig, italiensk nonne, som har arbejdet i Mozambique siden 1963, blev dræbt af et skud under angrebet.

Bed for Mozambique, hvor angreb som dette ikke er ualmindelige. Bed om, at de kristne må have visdom til at navigere i den ustabile situation, og bed for dem, der er blevet traumatiseret af voldsomme overfald.

Kinesiske kristne med ukuelig tro

En gruppe kinesiske kristne har været tilbageholdt imellem en og fem dage, efter én af dem blev opdaget, da han lyttede til Bibelen som lydbog. Under afhøringerne spurgte politiet ind til kirkens størrelse, hvordan de arbejder. Politiet advarede de kristne om, at de kunne miste deres arbejde.

Et ægtepar, som var blandt de anholdte, deler deres tanker om forløbet:

”Vi er ikke bange. Som kristne opfører vi os ordentligt, og selv når noget går os imod, og vi kan miste vores job, er vi ikke bange. Vi kan leve af vores små landbrug, uanset hvordan dette ender.”

Vær med til at takke Gud for gruppens ukuelige tro. Bed om, at de fortsat må holde fast i deres mod, og at deres tro må skinne som lys for alle, de møder.

Kirker i Tadsjikistan presses

Når kirker i Tadsjikistan søger om officiel registrering, hvilket er et krav i landet for at kunne samles lovligt, møder de stor modstand.

En præst oplevede, at hans ansøgning blev afvist, selvom han havde fulgt alle retningslinjer. Med hjælp fra en advokat ankede han afgørelsen og forsøgte at lægge pres på myndighederne, som havde behandlet hans ansøgning uretfærdigt. Det har ført til, at både præsten, advokaten og flere af medlemmerne i kirken er blevet afhørt af det hemmelige politi.

På trods af trusler om konsekvenserne, hvis de ikke samarbejder, mødes de kristne stadig til gudstjeneste.

Tak Gud for de kristnes mod til at stå imod myndighedernes pres og til fortsat at mødes. Bed om, at de fortsat må have energi til at kæmpe for alle kristnes rettigheder i Tadsjikistan.

Afghanske flygtninge i Centralasien sendes hjem

Siden Talebans magtovertagelse i Afghanistan i august 2021 er mange afghanere flygtet til de centralasiatiske nabolande. De seneste uger har sikkerhedssituationen i de lande ændret sig. Afghanske flygtninge bliver nu sendt tilbage til Afghanistan uden varsel eller forklaring.

Mange afghanske flygtninge vælger at blive hjemme for ikke at risikere at blive opdaget af myndighederne. Det betyder, at de ikke kan passe deres arbejde, og at deres muligheder for at skaffe mad og basale fornødenheder er meget begrænsede.

Bed om, at Gud må sørge fysisk og psykisk for de afghanske flygtninge, som lever i skjul i Centralasien.