Kidnappet 83-årig nonne løsladt

Natten til den 4. april 2022 blev den 83-årige amerikanske nonne Suellen Tennyson kidnappet fra sin tjeneste i Namentenga-provinsen i Burkina Faso. Den 30. august kunne hun endelig vende tilbage.

”Det er med stor glæde, at jeg kan fortælle, at Suellen Tennyson er blevet løsladt. Søster Sullen er i sikkerhed og ved godt helbred,” udtalte Théophile Naré, biskop over Kaya stift, hvor Suellen tjener som nonne. Stiftet har ikke offentliggjort detaljer om, hvor Suellen har været fanget, eller hvad der har ledt til frigivelsen.

Søster Suellen Tennyson har arbejdet for the Holy Cross Community i Yalgo i det nordlige Burkina Faso siden oktober 2014. I april 2022 angreb bevæbnede mænd Holy Cross Community. De udøvede hærværk på værelser og køretøjer, inden de kidnappede den 83-årige nonne.

Det står endnu ikke klart, hvem der står bag angrebet og kidnapningen, men i de seneste år er antallet af jihadistiske angreb i Burkina Faso steget. Især den nordlige del af landet er hårdt ramt. Her er omkring 25% af befolkningen kristne, og de kristne fællesskaber er ofte mål for angreb.

Usikkerheden og lukning af kirker og skoler har sendt 1,6 mio. på flugt. Open Doors’ lokale partnere har fortalt, at der i nogle områder ikke er flere åbne kirker.

Tidligere i år ledte stigende vold, generel utilfredshed og forringet sikkerhed i Burkina Faso til et militær-ledet kup, som afsatte den demokratisk valgte præsident Roch Marc Christian Kabore. Flere militante grupper i Burkina Faso er forbundet til Islamisk Stat eller al-Qaeda.

”Den midlertidige regering i Burkina Faso har fejlvurderet unge militantes motivation. De har troet, at opbakning til jihadistiske grupper skete af sociale og økonomiske årsager, men den radikale ideologi, som ekstremisterne prædiker, har også stor indflydelse,” fortæller forfølgelsesanalytiker i Open Doors Yonas Dembele. ”Der er ikke gjort noget for at modarbejde den tendens. Militante jihadister fortsætter deres angreb, og kristne er ekstremt udsatte.”

Bed for Burkina Faso

  • Bed om, at Suellen Tennyson må opleve psykisk helbredelse efter de mange måneder i fangenskab.

  • Bed om, at de mange flygtninge må finde en fast base i sikkerhed for angreb.

  • Bed for de mange unge, som søger mod jihadistiske grupper.