Ayesha: ”Jeg besluttede mig 100 gange for at forlade Jesus... men jeg kunne ikke”

SOMALIA: Prisen blev høj for Ayesha, da hun tog beslutningen om at blive kristen og følge Jesus. Hun blev udstødt af familien og udsat for et knivangreb. Men at prisen er høj, er kun, hvad Jesus har forudsagt, fastslår hun.

Ayesha* er alenemor til tre drenge og bor på Afrikas Horn. Hun er en af omkring en million somaliere i regionen, som bor uden for Somalia. Det gør hende dog ikke mindre udsat – det er stadig forbundet med livsfare for hende at være kristen.

For næsten 20 år siden hørte Ayesha for første gang om troen på Jesus, og det blev den gnist, som fik hende til for alvor at stille spørgsmål omkring tro og eksistens.

"Jeg undersøgte kristendommen og Koranen i tre år, og derefter vidste jeg, hvor sandheden er. Jeg inviterede Jesus ind i mit liv," fortæller hun.

Beslutningen har haft store konsekvenser for hende. Hendes mand og familie udstødte hende, og hun blev overladt til at klare sig selv. Sønnerne har hun stadig, selv om familien til stadighed forsøger at lokke dem til at blive muslimer.

Overfaldet og stukket med kniv

En dag blev Ayesha overfaldet af tre kvinder og stukket i ryggen og hjerteregionen med en kniv.

Hun faldt omkuld og blev hastet på hospitalet, hvor det lykkedes at redde hendes liv.

De tre kvinder blev alle anholdt, men Ayeshas familie gik til myndighederne og bad om at få kvinderne løsladt. De sagde: ’Vi er taknemlige for, at de forsøgte at dræbe hende, for vi var ikke i stand til at gøre det’.

Kvinderne blev løsladt, og angrebet fik Ayesha til at sætte spørgsmålstegn ved sin beslutning om at følge Jesus. Hun sank ned i en depression.

"Jeg tog antidepressiv medicin i tre måneder, og jeg besluttede mig 100 gange for at forlade Jesus og stoppe med at følge ham - men jeg kunne ikke gøre det.”

”Nu minder jeg andre om bibelverset, der siger, at hvis du vil følge Jesus, skal du tage dit kors op. Han skjulte ikke noget for os. Vælger du ham, vælger du korset.”

Bed

  • Bed for Ayesha og hendes sønner. Bed Gud styrke og beskytte dem.

  • Bed for enlige mødre som Ayesha på Afrikas Horn. Bed Gud sørge for alle deres behov, og bed ham beskytte dem mod overgreb

Læs mere om forfølgelse af kristne i Somalia

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.