Bibelstudie skaber store forandringer

I det lille land Brunei har et online bibelstudie under corona-nedlukningen fået stor betydning for landets unge kristne.

Brunei er et lille land på den sydøstasiatiske ø Borneo, hvor islam danner grundlaget for landets lovgivning. Det er ulovligt at konvertere fra islam, og som kristen er det svært at praktisere sin tro. Det har betydet, at en generation af unge kristne har lagt troen lidt på hylden, fordi det er nemmere at tilpasse sig og undgå presset, end at holde fast i troen.

Under corona-nedlukningen begyndte en af vores partnere i Brunei at lave et online bibelstudie for unge. Det initiativ har fået større betydning, end nogen havde forestillet sig.

”Jeg har fundet mit kald. Jeg takker Gud for hans trofasthed hver dag,” fortæller en af deltagerne, Lily*, efter bibelstudiet.

Lily fortæller selv, at hendes venner og familie så hende som en god kristen, der var aktiv i kirken, men i virkeligheden følte hun, at alt inden i hende var kaos.

”Jeg blev ved med at spørge Gud: ”Hvad er mit kald? Hvad er formålet med mit liv?” Jeg stillede mange spørgsmål,” fortæller Lily om sine ungdomsår.

På en kristen ungdomslejr oplevede Lily Guds nærvær, og hun mærkede, at han udfyldte det tomrum, hun følte inden i. I tiden efter lejren skete der mange nye ting i Lilys liv, og hun mistede noget af den gejst, som hun havde fået på lejren. Heldigvis inviterede en ven hende med til et online bibelstudie, da corona lukkede landet og kirkerne.

”Det var interessant at lære om forskellige fortolkninger af Bibelen, og jeg lærte meget af at diskutere Bibelen med andre kristne. Vi bad også sammen for kirkerne, og vi bad om, at kirkerne snart ville få lov at åbne igen,” fortæller Lily om sine oplevelser med bibelstudiet.

Da kirkerne få måneder senere begyndte at mødes fysisk igen, oplevede Lily et klart kald til, hvordan hun kunne bidrage til det kristne fællesskab.

”Sammen med glæden over genåbningen, fik jeg en vision om at udruste den unge generation. Jeg opfordrede de unge deltagere i bibelstudiet til at blive mentorer for den næste generation. Det er fase to af vores fælles bibelstudie, og vi arbejder for at børnenes tro kan vokse,” fortæller Lily begejstret.

Det nye arbejde bygger på samme metoder som det online bibelstudie, der startede det hele. Resultaterne er overvældende. Flere unge engagerer sig i kirkerne, og nogle begynder at tage lederansvar. Samtidig oplever vores partner, som satte det hele i gang, at de kristne i Brunei er håbefulde på trods af den modstand, de møder.

*Navnet er ændret af sikkerhedsmæssige årsager.

Bed for Brunei

  • Tak Gud for, at en simpel idé om bibelstudie har fået stor betydning for mange unge kristne.

  • Bed om, at Lily og de andre unge må opleve at deres arbejde bærer frugt.

  • Bed om, at kirkerne i Brunei må vokse, og at den unge generation må holde fast i troen.