Leder: Intens forfølgelse i Indien 

Leder af souschef i Open Doors Danmark og Færøerne Golriz Ghozati

Forfølgelsen af kristne har været stigende i Indien siden 2014 og er intensiveret på det seneste. Sociale medier bruges til at sprede misinformation og vække had. Troende fordrives fra deres familie og lokalsamfund. Adgang til arbejde, sundhedspleje og lighed for loven nægtes. Men mest chokerende er de voldelige angreb, som til tider endda ender med mord.  

Derfor har Open Doors de sidste tre år øget opmærksomheden, bønnen og støtten til landets kristne gennem den såkaldte Impact India-kampagne.   

Som et led i kampagnen har vi hyret forskere fra London School of Economics and Political Science til at lave en uvildig rapport, som bygger på undersøgelser og interviews foretaget blandt muslimske og kristne miljøer i Indien.  

I rapporten skriver forskerne ukarakteristisk subjektivt, at de forfærdelige forhold, som interviewpersonerne måtte udholde, ofte bragte tårerne frem i øjnene på dem.   

Kristne og muslimer lever mange steder i en atmosfære af konstant angst og alarmberedskab, fordi de aldrig ved, om voldelige grupper på op til hundreder af mænd pludselig går til angreb på dem og deres hjem.   

Og når det sker, får de ofte ingen hjælp fra politiet eller andre lokale myndigheder, da forfølgelsen af religiøse minoriteter ikke kun er systematisk - den sker ofte også i et tæt samarbejde mellem lokale myndigheder og grupper af hindunationalister.   

Alt dette kan virke voldsomt og desillusionerende. Derfor jeg har lyst til at udbryde: Vi må bede!   

Indiens millioner af kristne har brug for vores forbøn, så de kan stå stærke, urokkelige og ukuelige midt i forfølgelsen. Det har vi talrige eksempler på, at de gør, og grunden til, at de kan det, er blandt andet, at deres globale kirkefamilie bakker dem op i bøn.  

Talrige hinduer i Indien bliver helbredt, efter kristne har bedt for dem - hvorefter hinduerne og ofte også deres familier kommer til tro på Jesus. Tusinder af kristne indere kan ikke lade være med at fortælle om Jesus, og tusinder af indiske kristne forvandler gennem kærlighedshandlinger fjender til venner.  

For den forfulgte kirke er ikke en menneskelig organisation, men en levende organisme fuld af Guds Ånd og kraft. Dens ukuelighed har sin rod i påskemorgen, da Jesus sprængte dødens lænker og opstod igen. Det er den samme opstandelseskraft, der er i de indiske kristne – hvilket historierne i dette blad vidner om.  

Tak Gud for dette – og bed ham styrke, velsigne og bevare Indiens kristne.  

Artiklen er også udgivet i vores blad i november 2022. Læs hele bladet her.

Læs mere om forfølgelse af kristne i Indien.