Rehena ville vælge Jesus

Illustrationsfoto

PAKISTAN: Rehena er enlig mor og arbejder på fabrik om natten. Hun har opgivet drømmen om, at hendes søn kommer i skole. Men fik hun valget mellem Jesus og et liv med mere velstand, ville hun stadig vælge Jesus.

Hvert år udsættes hundredvis af kristne kvinder i Pakistan for chikane og misbrug, og kristne piger bliver kidnappet og tvunget ind i muslimske ægteskaber. Derudover arbejder flere end 600.000 kristne kvinder under forhold, som afspejler, at de betragtes som andenrangsborgere. En af dem er Rehena*. Dette er hendes historie:

Forbudt at tale om Jesus

”Min vagt begynder klokken 20.00. Nogle gange er jeg nødt til at tage en vagt mere. Men hvad kan jeg gøre? Jeg har ingen anden mulighed end at arbejde på fabrikken.

Jeg har en otteårig søn, Jadoon. Min far er syg. Og jeg er enlig mor. Jeg er den eneste, der kan tage mig af min søn og min far. Det er slemt nok, at jeg er nødt til at lade dem være alene hver nat.

Engang drømte jeg om at sende Jadoon i skole. Men nu tror jeg, at han bliver ligesom mig - analfabet.

På arbejdet er det farligt på nogen måde at tale om min tro på Jesus. Jeg havde en kollega, som en dag hviskede navnet ”Jesus”. Hendes leder forbød hende at sige det navn igen og begyndte fra da af at chikanere hende. En dag forsøgte han at begå overgreb mod hende, og da hun kæmpede imod, blev han så vred, at han fyrede hende og truede med flere konsekvenser. De kom så få dage senere, hvor hun blev anklaget for at have vanhelliget Koranen.

Ekstra hårdt for kvinder

Sådan er livet for kristne i Pakistan. Vi er en lavere klasse, fordi vi er kristne. Det er en fornærmelse af muslimer, hvis de skal spise af samme tallerken som os. Hvis vi rører ved deres tallerken, bliver den uren.

At være en kristen kvinde er ekstra hårdt. Da jeg skulle føde min søn, blev jeg lagt på en beskidt seng, der stadig havde blod fra kvinden, der havde født før mig. Andre kvinder fik en ren seng, men ikke jeg.

Min kusine blev kidnappet, da hun var otte år gammel - og gift med en muslimsk mand. Vi var som søstre og plejede at lege sammen. I dag er hun muslim og har tre børn. Hun har et godt liv; hun har mad at spise, og hendes børn går i skole. Jeg spekulerer på, om hun stadig holder fast ved Jesus i sit hjerte.

Hvis jeg skal vælge mellem Jesus og et bedre liv, er valget ikke svært. Min bedstemor plejede at synge: ’Til hvem skal vi gå? Jesus er den eneste vej. Og jeg har allerede valgt: Jesus, min Jesus.’

Og det klamrer jeg mig til.”

Bed

  • Bed for Rehena samt hendes søn og far. Bed Gud trøste og styrke dem og sørge for deres behov.

  • Bed for Pakistan. Bed om, at forholdene for kristne bedres.

Læs mere om forfølgelse af kristne i Pakistan

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.