Zachariahs kone og børn blev dræbt – nu beder han for deres mordere

Illustrationsbillede

NIGERIA: I maj angreb militante fulanier Zachariahs landsby. Hans hus blev brændt ned, og hans kone og børn mistede livet. Nu beder Zachariah Gud om at tilgive angriberne.

I maj 2023 blev en række kristne samfund i Mangu-området udsat for en række brutale angreb, der efterlod hundreder af landsbyboere døde, mens titusinder flygtede fra området. Gerningsmændene var fulanier, som råbte islamiske krigsråb under angrebet.

Præsten Zachariah* var en af dem, som led store personlige tab ved angrebene. Han var på vej hjem fra en rejse, da han hørte om angrebet.

”Da jeg endelig nåede helt frem til vores landsby, så jeg, at folk gik i den modsatte retning. De fleste af dem var barfodede og havde kroppen dækket af mudder,” fortæller han. Senere fandt han ud af, at mange af dem, som det var lykkedes at undslippe angriberne, havde måttet kravle gennem mudder for at slippe væk.

"Jeg mødte en række sårede mennesker, og jeg så lig ligge på vejen. Alle huse, jeg kunne se, var blevet brændt - inklusive mit eget, som var brændt helt ned til grunden. Jeg ledte efter min kone og mine børn, men kunne ikke finde dem. Først da jeg tjekkede køkkenet, som lå i en hytte for sig selv, fandt jeg deres livløse kroppe. Den dag græd jeg som aldrig før.”

Hvorfor Gud?

Som præst skulle Zachariah række ud til sine menighedsmedlemmer og trøste dem i deres tab, samtidig med at han kæmpede med sin personlige sorg. Og det var ikke altid lige nemt, for når folk stillede spørgsmål til Gud og hans kærlighed, resonerede det stærkt i Zachariahs eget hjerte.

”For at være helt ærlig, så følte jeg, at Gud havde forladt mig. Hvis han har kontrollen, hvorfor har han så tilladt disse angreb? Hvorfor tog han ikke ansvar for situationen?”

Open Doors’ lokale partnere rykkede ud til Zacharias og de andre kristne i området med rådgivning og traumehjælp, hvilket Zacharias har haft stor gavn af.

”Undervisningen har opmuntret mig meget, og jeg beder nu Gud om at tilgive angriberne, og at de kommer ind i Guds rige,” siger han. ”Hvis jeg ikke havde fået rådgivning og traumehjælp ville jeg stadig have haft søvn- og koncentrationsbesvær, fordi mine tanker hele tiden vendte tilbage til angrebene. Men nu har jeg fået fred i mit indre.”

Bed

  • Bed for Zachariah. Bed Gud trøste og styrke ham. Bed også for den kirke, han betjener.

  • Bed for Nigeria. Bed om, at den voldsomme fremfærd mod kristne får en ende.

Læs mere om forfølgelse af kristne i Nigeria

Artiklen er også udgivet i vores blad i februar 2024 i forbindelse med lanceringen af World Watch List 2024.