Skud afbryder træning af kirkeledere

For nylig sluttede et af Open Doors’ discipelskabsseminarer i det østlige DR Congo brat, da bevæbnede mænd angreb en nærliggende landsby.

”Undervisningen, som vi lige havde fået, kom på det helt rigtige tidspunkt,” fortæller Pastor Kambale, der var med på seminaret. ”Et af emnerne var ’Stå stærk gennem stormen’, og det gav os mod til at stole på Gud i situationen.”

Provinserne North Kivu, hvor angrebet skete, og Ituri har de seneste måneder oplevet mange angreb på civilbefolkningen. Flere oprørsgrupper er aktive i provinserne. De fleste gruppers agenda er at ændre de politiske forhold, men gruppen Allied Democratic Forces’ (ADF) formål er at sprede islam. De har kontrol over de to provinser, som grænser op til Uganda.

ADF’s blodige angreb er målrettet kristne og kirker. Den store kristne befolkning i provinserne har lidt store tab i 2022. Mange er blevet dræbt, og endnu flere er drevet på flugt. Især dem, der bor i landområderne, er hårdt pressede af sult, fordi de er afhængige af det landbrugsjord, som de er nødt til at flygte fra.

DR Congos kristne har åbenlyst brug for nødhjælp. Kirkerne har kontakt til flere enker og forældreløse, end de selv har ressourcer til at hjælpe. Flere og flere ender i prostitution for at have råd til at overleve. Derudover har de kristne brug for psykologisk hjælp.

”De kristne er ikke forberedte på forfølgelserne, og de ved ikke, hvordan de skal håndtere traumerne, som det giver,” fortæller en præst.

Open Doors har startet en lang række seminarer i området. Emnerne, som de gennemgår, er blandt andet discipelskab og forberedelse på forfølgelse. Det var til et af disse seminarer, at 65 kirkeledere måtte bruge det, de lige havde lært, da skudsalver i området afbrød undervisningen.

“Vores provinser går gennem en meget kaotisk periode på grund usikkerheden og de gentagende angreb fra ADF. Den træning, vi har fået, forbereder os og hjælper os til at forstå, at vi frem for alt skal stole på Gud. Han lover, at Han aldrig vil forlade os – selv når vi går igennem svære tider,” fortælle en anden deltager på seminaret. ”Vi er blevet opmuntret til at bruge mere tid med Gud, og vi har hørt budskaber, som har givet os trøst.”

Bed for DR Congo

  • Tak Gud for, at timingen for seminarerne var helt rigtig.

  • Bed om, at kirkelederne må kunne dele det, de har lært, med deres menighed.

  • Bed for, at medlemmerne af Allied Democratic Forces må opleve Guds kærlighed.