Taknemmelighed på trods af ekstremt pres i Nordkorea

Illustrationsbillede

Nordkorea er nr. 1 på Open Doors' 2024 World Watch List, den årlige rangering af de lande, hvor det er sværest at følge Jesus. I det lukkede land straffes selv besiddelse af en bibel med døden. På trods af årtiers forfølgelse formår kirken at overleve under jorden, og det anslås, at der findes ca. 400.000 hemmeligt troende i Nordkorea.

Med mellemrum lykkes det at samle beretninger fra kristne i Nordkorea og fra Open Doors’ partnere, der arbejder blandt de nordkoreanske flygtninge. Beretningerne giver et vigtigt indblik i, hvordan de kristne i Nordkorea har det. I denne artikel har vi samlet nogle af de nyeste beskeder fra Nordkorea.

"Vi ved, at vi mangler mange færdigheder og ting. Ikke desto mindre vil vi gøre vores bedste for at fuldføre vores mission. Vores tjeneste er vanskelig, men Gud har givet os denne opgave."

Sådan skriver en nordkoreansk kristen for nylig i et hemmeligt brev. Beskeden viser, at på trods af svære omstændigheder gør de kristne i Nordkorea en stor indsats for, at flere må kende Jesus. For at fortsætte denne tjeneste understreger en kirkeleder i et brev, hvorfor forbøn fra hele verden fortsat er vigtig.

”Vores arbejde er ofte farligt. Det er lykkedes os at få nogle kristne ud af en meget vanskelig, muligvis livsfarlig, situation. Det var kun muligt med Guds vejledning og bøn fra mange kristne rundt om i verden. Det er kun med Guds vejledning, nåde og velsignelser, at vores underjordiske kirkenetværk stadig eksisterer. Men vi skal fortsat være meget forsigtige. Én fejl er alt, der skal til, for at vi mister det hele."

Kirkelederen forklarer også, hvordan den fødevarehjælp, som uddeles til nordkoreanske kristne i Kina, gør en forskel:

”En månedsløn er ikke engang nok til at købe et kilo ris på det sorte marked," forklarer han. "Jeres støtte hjælper nordkoreanske kristne med at overvinde vanskelige livssituationer."

Taknemmeligheden for forbøn og støtte er til at mærke hos de nordkoreanske kristne. To kristne skriver:

”Vi takker jer for den enorme hjælp og for jeres endeløse omsorg. Hvis det ikke var for jeres kærlighed og støtte, kunne vi ikke være kommet så langt."

"Jeres dedikerede hjerter og kærlighed til kristne her er blevet kilden til vores styrke og kraft."

En talsmand for Open Doors, der arbejder med nordkoreanske kristne, udtrykker samme taknemmelighed over støtten til arbejdet:

"Vi er meget taknemmelige for, at vi er i stand til at opmuntre og styrke nordkoreanske kristne. Vi beder til, at vi en dag må tilbede Herren sammen med dem.”

Bed for Nordkorea

  • Bed om, at Gud fortsat vil sørge for sin undergrundskirke.

  • Bed om beskyttelse over dem, der udfører det risikable arbejde for at hjælpe nordkoreanske kristne.

  • Bed om, at styret i Nordkorea må få øjnene op for den forskel, som Gud gør i deres land.